Светлана Славова е завършила АМТИИ-Пловдив през 2007 г.

Нейната изложба „Магията на жената“ се проведe от 2.03. до 10.04 2009 г. в Ню Йорк.

“ В картините от изложбата „Магията на Жената“ намират отражение нежността, красотата и добродетелите на жената. Тя е сравнена със свежестта на пролетно утро, с топлината на деня, с тайнството на нощта, с деликатното докосване на пеперудени крила, с прелестта на цветята, самата тя цвете, извисена с майчинството и обичта към детето.

Жената е мечтателка, фея, запазила в себе си силната връзка с природата, изразена в 4-те годишни времена: живителните сокове на пролетта, богатството и плодородието на лятото и есента, непреклонността на зимата. Съчетала е в себе си мъдростта на Европа, енергията на африканката, загадъчността на Индия.

Двете основни техники са акварел и туш.

Акварелът е нанесен с нейни и плавни преходи, но в същото време е запазил силата и дълбочината на цвета. Стилът е чист, прецизен с внимателно отношение към детайла.

В картините, където темата позволява, художничката е използвала туш, който е нанесен с перо и четка. Той дава възможност за силен контраст и изразителност.“

Изложбата продължи от 2-ри март до 10-ти април. В нея са подредени 18 картини, от които 13 акварела и 5 графики, в Greenburgh Public Gallery в New York. Изложбата бе официално открита на 7-ми март.

svetlana_ny_plakat1

Ето и някои снимки на авторката и на организаторите на тази изложба.

svetlana_ny_11

svetlana_ny_0012